Arcok a közösségből

Akik a MassVentil projekt sikerén dolgoznak, önkéntes munkájukkal a projekt célját támogatják:

szakmai vezetők:

Prof. Dr. Kozlovszky Miklós (projektvezető) egyetemi tanár az Óbudai Egyetemen jelenleg a BioTech Kutatóközpont (BTKK), valamint a Neumann János Informatikai Kar vezetője, emellett tudományos munkatársként dolgozik az MTA SZTAKI Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Laboratóriumában. Habilitációját az Óbudai Egyetemen (2017), PhD-ját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (2009), programtervező matematikus diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen (2001) szerezte. Számos egyetemen oktat: ÓE-n 2005 óta, SE-n 2015 óta, és 2017 óta számos külföldi egyetemen is vendégprofesszorként: UNL-en (Santa Fe, Argentína), KSTU, ill. AUCA (Bihkek, Kirgizisztán), NTUST (Taipei, Taiwan). Előtte dolgozott kutatóként az IMP-ben /Research Institute of Molecular Pathology/ (Ausztria), a CERN-ben / European Organization for Nuclear Research/ (Svájc), valamint Magyarországon a Vodafone Magyarország-nál csoportvezetőként. Az elmúlt 20 évben számos EU FP6, FP7 (SHIWA, HP-SEE, SEE-GRID-SCI, EGEE, EGI,…) és H2020 projektekben vett részt különböző pozíciókban (projektvezető-helyettes, WP vezető, fejlesztő/kutató mérnök, stb.). 180+ tudományos publikáció szerzője, illetve társszerzője.

Dr. Haidegger Tamás, az orvosi robotika terén nemzetközi szinten is meghatározó szaktekintély. Kutatási projektjei a robotsebészet, űrtávsebészet irányítási problémáin túlmenően az orvosbiológia több területét érintik. Részt vesz az IEEE/IEC/ISO szabványosítási tevékénységében, elsősorban a biztonságos ember-robot interakciók területén. Évtizedes tapasztalata van technológia transzferben és innovációmenedzsmentben, Az elmúlt években csapatával fejlesztett Semmelweis Szkenner már 25 hazai és nemzetközi innovációs és üzletfejlesztési versenyen részesült elismerésben. Tamás több rangos szakfolyóirat szerkesztőbizottsági tagja, az IEEE Robotics and Automation szervezet aktív tagja és magyar tagszervezetének elnöke. Több mint 250 tudományos közleményt jegyez, 950-et meghaladó független hivatkozással. Munkásságáért többek között Gábor Dénes-díjjal, Kalmár-díjjal és Bolyai plakettel tüntették ki.

Dr. Galambos Péter a robotika és rokon tudományterületeken végez nemzetközileg elismert kutatómunkát. A BME-n folytatott gépészmérnöki tanulmányait követően a SZTAKI fiatal kutatójaként irányításelméletből szerzett PhD fokozatot. Kutatóként 2006 óta dolgozik hazai és nemzetközi finanszírozású K+F+I projektekben, 2012 óta különböző vezetői pozíciókban a SZTAKI (2009-2016) és az Óbudai Egyetem (2013-) munkatársaként. Jelenelg a Bejczy Antal iRobottechnikai Központ igazgatója. Vezetésével, 2017 óta a központ kifejezetten ipari célú fejlesztésekben is részt vesz. Kutatási és oktatási tevékenysége a nemlineáris irányításelmélet, a robotirányítás, és az ipari kiberfizikai irányítási rendszerek területét érinti. Mintegy 100 publikáció szerzője, illetve társszerzője, amelyekre több, mint 700 hivatkozást kapott. Innovatív technológiák piacosítása terén a MaxWhere VR szoftver rendszert létrehozó vállalkozás alapítójaként és ügyvezetőjeként szerzett releváns tapasztalatot.

Garamvölgyi Tivadar

Takács Bence

támogatók és segítők:

Balázs László

BIISEITOVA, Ayana (Kazahsztán), CEU diák, a projektet stratégiai elemzés és üzletfejlesztés területen segíti.

Biró Szabolcs, a kezes-lábas játszóház alapítója, egyben az Óbudai Egyetem mestertanára. 20 éve foglalkozik gyártással, szakterülete a Forgácsolástechnológia. Keze által élednek újra roncsbringák, hiába égett le a nagyflex, kitalál belőle valamit. A hulladék újrahasznosítás hazai úttörője, biciklivel hajtott játékparkja a rendezvénypiac egyik legnépszerűbb attrakciója. Szemléletformáló játékai kicsiknek és nagyoknak kínálnak élményt, felhívják a figyelmet az energiatudatos lét fontosságára, mivel az eszközök emberi erővel működnek. Szerencsére nem csak a katedrán kamatoztatja tudását, a gépműhelyben is otthonosan mozog. A Massventill projekt szabályzószelepeit gyártotta, Nikitscher Tamással közösen készítettek 5 komplett szettet, valamint segítenek a prototípus alkatrészek gyártásában.

Dr. Buzási Bence, a Progressive reklámügynökség társalapítója, a nemzetközi brosúránk kreatív vezetője: „Technológia fókuszú ügynökségként tudjuk, hogy a kommunikációnak meghatározó szerepe van az innováció terjedésében. Hiszünk abban, hogy munkánkkal jelentősen hozzájárulunk társadalmunk fejlődéséhez, ami jelen helyzetben kiemelkedően fontos. Büszkék vagyunk rá, hogy kommunikációs és művészeti képességeinket egy ilyen fontos és globálisan is előre mutató projekt szolgálatába állíthatjuk.”

Csaba Krisztina, grafikus késztette a projekt logóját

Czakó Bence az Óbudai Egyetem Alkalmazott Matematikus mesterképzésén szerezte diplomáját 2018-ban. Jelenleg doktori tanulmányait végzi az egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjában, ahol kutatási témája a modell alapú kemoterápia optimalizálás modell prediktív szabályozás segítségével. Fő érdeklődési területe a nemlineáris irányításelmélet, azon belül a nemlineáris modell prediktív szabályozás, a visszacsatolás linearizáció, és a Robusztus Fixpont Transzformáció alapú szabályozás elméleti és gyakorlati kutatása.

Dóczi Roland, mérnök informatikus. Több éve orvostechnikai kutatócégnél dolgozó, fejlesztő. A projektben front-end, back-end tervezéséért és megvalósításáért, a szerverek felépítéséért felelős szoftverfejlesztő.

Dr. Drexler Dániel András okleveles villamosmérnök, egészségügyi mérnök és alkalmazott matematikus. PhD fokozatát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte robotikából. Jelenleg az Élettani Szabályozások Kutatóközpont igazgatóhelyettese az Óbudai Egyetemen, a MassVentil projektben a rendszermodellezés és irányítástechnikai kutatás-fejlesztést vezeti.

Dr. Eigner György

Erdély Janka, díszlettervező, art direktor – a MassVentil projektben a felajánlások rendszerezésében segít.

Géresi Enikő

Dr. Horváth Richárd, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar docense. A gyártási-tervezési-kivitelezési problémákat, feladatokat koordinálja a projekt és a Bánki Kar között.

Hortáth Gergely: „Egy önvezető autós technológiát fejlesztő cégnél dolgozom ahol szintén fontos az innováció ezért döntöttem úgy, hogy támogatom a MassVentil kezdeményezést ebben a szorult helyzetben.”

Jósvai Eszter (Ausztria) mérnök informatikus, egészségügyi mérnök. Több évnyi orvostechnikai fejlesztési tapasztalatát bevetve önkéntesként vesz részt a rendszer által támogatott lélegeztetési módok elemzésében, a kezelőfelület megtervezésében és ezek egészségügyi szakemberekkel való egyeztetésében.

Dr.Kacsuk Zsófia, okl. fizikus, okl. jogász, PhD, szabadalmi ügyvivő, iparjogi jogász, a Kacsukpatent vezetője

KARABAYEVA, Ainura (Kazahsztán), CEU diák, a projektet stratégiai elemzés és üzletfejlesztés területen segíti.

Kálmán Attila több mint 50 éve lakatosmesterként dolgozik, 40 éve fő profilja a rugógyártás, jelenleg már ISO 9001-es minősítéssel is rendelkezik. Standard és egyedi rugók készítését is vállalja számítógép billentyűzettől mezőgazdasági erőgép alkatrészig, kis megrendeléstől a tömegszériáig. Referenciája a termékek széles köre: orvosi eszközök, autóipari, finommechanikai, közszükségleti tárgyak, háztartási készülékek stb, minden, amihez rugó szükséges.
Kálmán Attila hozzászólása a MassVentil projekthez: „Számomra megtisztelő és örömteli, hogy 74 évesen az ipari szaktudásommal egy XXI. századi kiemelt projektben vehetek részt, alkalmat kapva emberéletek megmentéséhez. Köszönöm a lehetőséget!”

Kondacs András, Animatiqua Kft, promóciós animációt készített nekünk ajándékba.

Kutasi Judit, a Trend FM főszerkesztő-helyettese, műsorvezetője, külpolitikai szakértő, bölcsész, kommunikációs szakember, újságíró; a projekt kommunikációját építi.

Ládi Alexander a BSc képzés utolsó évétben jár a Neumann János Informatikai karon. A képzésen túlmenően az előző félévben digitális rendszerek tárgyon demonstrátor volt, valamit néhány hónapja csatlakozott a Bejczy Antal iRobottechnikai Központ IRobot labor csapatába. Feladata többek között a teszt áramkörök megvalósítása, gép hardver elemeinek az összeszerelése. 

Maglai Péter, art director, Progressive reklámügynökség – a nemzetközi brosúránk megalkotója.

MARTINEZ, César (Argentína), PhD, egészségügyi mérnök, a jel- és képfeldolgozás tudomány területek kutató professzora. Jelenlegi kutatási témái közé tartozik a bioinspirált képi reprezentációk és a ritka biometrikai alkalmazások jelkódolása, a számítógépes látás és a robusztus beszédfeldolgozás.

Nagy Viktor, a Mihasznafilm tulajdonosa készítette bemutatkozó kampányfilmünket a GoFundMe oldalra.

Nádas József

Nikitscher Tamás, az Óbudai Egyetem Gépész és Biztonságtechnikai Kar intézeti mérnöke, közel 3 évtizede a Bánki  Anyag- és Gyártástudományi Intézet nagy műhelyének vezetője. CNC programozás és a forgácsolással kapcsolatos tárgyak gyakorlatának vezetője számos forgácsoláskutatás témakörű K+F projekt szakmai lebonyolítását segítette és segíti napjainkban is. A Massventil projekt kapcsán a CNC technológiával gyártható egyedi prototípus alkatrészek gyártását végzi.

Pasztorniczky István, villamosmérnök, önkormányzati képviselő

Perényi Zsigmond (Pronaxis Kft) a szoftverfejlesztést vezeti a projektben

Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar dékánja. Célunk hogy a projekt minél sikeresebb legyen, így a Bánki Kar minden, a projektben hasznosítható kompetenciájával részt vegyen a megvalósításban.

Riesing József, gépészet

Sárközi Balázs a RAPID Line Kft. ügyvezetője az online kommunikációt segíti

Siket Máté mechatronikai mérnök alapszakot és egészségügyi mérnök mesterszakot végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Jelenleg az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjának PhD hallgatója. Fő kutatási területei élettani modellekhez és szabályozásukhoz kapcsolódik, továbbá részt vesz élettani jelek kamerával történő méréséhez kapcsolódó kutatásban.

Dr. Skoda Péter (Egyesült Királyság), orvos, regionális kontakt. Orvosként szakmai támogatást nyújt, ill. a projekt megismertetését segíti az Egyesült Királyságban.

DI Thomas Strodl, MBA (Ausztria) – Osztrák innovációs szakértő és mentor, az osztrák alkalmazott kutatások közösségi hálózatépítője; segíti a gyártó vállalatokkal való üzleti kapcsolatok kialakítását, valamint a projekt előmozdítását az iparban.

Somlyai László

Szabó – Resch Zsolt

Szarvas Krisztina (Ausztria), üzlet- és piacfejlesztési tanácsadó: a projekt kommunikációjáért, nemzetközi megismertetéséért, partnerkapcsolatok kiépítéséért és piacralépési stratégiák kidolgozásáért felel.

Szedresi Norbert, head of design, Progressive reklámügynökség – a nemzetközi brosúránk megalkotója.

Dr. Széll Károly egyetemi docens az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a székesfehérvári Robottechnikai Központ vezetője. BME-n folytatott gépészmérnöki tanulmányait követően szervo-pneumatikus rendszer modellezése és szabályozása terén szerzett PhD fokozatot. Kutatási és oktatási tevékenységének fő irányvonala az ipari robotizálás és automatizálás.

Szén István

Szűcs László

Takács Mátyás

Tarsoly Sándor

Dr. UCLER, Caglar az Ozyegin Egyetem Repüléstudományi és Légiforgalmi Karának docense. Innovációs stratéga és termékfejlesztési szakember, kiterjedt ipari szakértelemmel.

Muluye Yared Yaregal (Etiópia), szoftverfejlesztő. A családom 2005 óta él és dolgozik itt Budapesten. 2012-ben elvégeztem a főiskolát és az Addis Abebai egyetemen kezdtem tanulni, utána a szüleim engem és a 2 kisebb testvéreimet ide hoztak, hogy együtt legyünk és itt tanuljunk. 2017-ban elvégeztem a Mechatronikai Mérnök Szakot a Obudai Egyetemen. 2019-ben elvégeztem a Informatikai Mérnök Szakot a Obudai Egyetemen. A szabadidőmben szeretek olyan projekteken dolgozni, amelyekben valamilyen mechatronikai vagy kódolási feladatom van.

Wolf Ádám mechatronikai mérnök, PhD hallgató. Dokumentáció, illetve piac- és irodalomkutatás terén támogatja a projektet.